Toelatingseisen

AC wordt u niet zomaar. Om ingeschreven te worden in het Register AC moet u aan een aantal eisen voldoen op het gebied van kennis, ervaring en integriteit.

Als AC
–       Heeft u tenminste drie jaar werkervaring
–       Bent u werkzaam op managementniveau
–       Hebt u een post-hbo controllersopleiding gevolgd

Daarnaast hebben ingeschrevenen van het Register AC allemaal een gedragscode onderschreven waarmee ze aangeven integer en betrouwbaar te handelen. Hierdoor heeft de AC-titel echt toegevoegde waarde en is het een keurmerk voor hen die aan de strenge eisen voldoen.

Aspirant inschrijving

Voldoet u (nog) niet aan de drie bovenstaand genoemde eisen?
Kies dan voor een Aspirant inschrijving in het Register AC.

Als aspirant heeft u dezelfde rechten als AC-ingeschrevenen. U wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en ontvangt maandelijks het Tijdschrift Controlling. Alleen de titel AC mag nog niet worden gevoerd, totdat een volwaardige inschrijving is gerealiseerd.

Meer informatie toelatingseisen

Om AC te worden bent u een stevige controller of accountingmanager die tenminste drie jaar werkervaring heeft in planning & control, accounting of financieel management. U werkt bij een grote of middelgrote organisatie in een leidinggevende functie of bent lid van het management team. In vaste dienst of als interimmer. U onderschrijft de gedragscode van het Register AC als richtsnoer voor uw beroepsuitoefening.

U hebt tenminste een post-hbo, post-Bachelor of Master´s controllersopleiding. De volgende opleidingen zijn voor het Register AC geaccrediteerd en voldoen dus aan onze opleidingseis:

–    Master in controlling van de Hogeschool van Amsterdam
–    Certified management controller van Erasmus School of Accounting & Assurance
–    Master finance & control van NCOI
–    Master finance & control van Markus Verbeek Business Academy
–    Post-hbo Managerial controller van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
–    Master of Science in Control van Hogeschool Arnhem en Nijmegen
–    Master in Finance and Accounting van Rotterdam Business School
–    Master of Science in controlling van Amsterdam Business School

Geaccrediteerde opleidingen zijn door een onafhankelijke, gespecialiseerde instantie getoetst aan de criteria die door de Stichting Register AC zijn opgesteld met betrekking tot de inhoud en de zwaarte van de opleiding (kwaliteit en kwantiteit).

Bent u al in het bezit van een diploma HEAO-BE of volledig SPD, aangevuld met post-hbo Hofam van Nive of Administrateur controller van Markus Verbeek Praehep, of hebt u op een andere manier aantoonbaar minimaal dezelfde theoretische bagage (bijvoorbeeld via een universitaire BE- of accountancy-opleiding met aanvullende educatie)? Dan kunt u eveneens een aanvraag indienen. De Toelatingscommissie zal dan zonodig een individuele beoordeling uitvoeren. Uiteraard moet u dan ook aan de andere eisen voldoen.

Aanvragen tot inschrijving worden door de Toelatingscommissie zorgvuldig beoordeeld en getoetst aan alle toelatingseisen. Want AC word je niet zomaar.

Continue ontwikkeling

Een ingeschrevene dient bij te blijven in het vakgebied, opleidingen te volgen en zich continu te ontwikkelen. Dit wordt geregistreerd in een persoonlijke map via de website. Het Register AC stimuleert deze permanente educatie. In tegenstelling tot een master-titel kan men de titel AC verliezen.

 


Register AC Camerastraat 23 1322 BB Almere Tel: 036-5330130 Email: secretariaat@srac.nl