Controllersdag 2022

Op donderdag 16 juni vond de Nationale Controllersdag plaats op en rond de gebouwen van Business Innovation Campus de Gasfabriek in Deventer, waar op dat moment ook het Grootste Kennisfestival was neergestreken. Gebruik makend van de prachtige bestaande oud-industriële gebouwen zoals De Kantine en het Saxiongebouw, maar ook van een heus festivalterrein van met grote en kleine tenten, een controllersplein, een boekenmarkt, theaterwagens en foodtrucks. En dat allemaal op een prachtige plek, direct aan de IJssel.

Natuurlijk was er een mooi stevig inhoudelijk controllersdagprogramma van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags, met topsprekers als econoom Mathijs Bouman, Auping cfo Linda Hoebe, tech-ondernemer Jim Stolze, Jeroen Smit (foto), Visma-directeur John Reijnders, digital transformation expert en cio James van de Merbel, ethiek-docent Sacha Spoor, overtuigpsycholoog Pacelle van Goethem en agile-expert Rini van Solingen.

Naast het programma op het podium van de Nationale Controllersdag waren er nog 11 podia te bezoeken. Er waren sprekers maar ook allerlei andere kleine theaterwagens waar praktijkcasussen plaatsvonden. Een Cleantech Battle, Theater talks, muziek op een muziekpodium, een controllersplein, een food-en-drinkplein. En een marktplaats met een boekenmarkt.

Kortom, de controllersdag 2022 was heel anders van opzet dan voorheen. ‘Een van de veranderprincipes is dat als je van A naar B wilt, je dat eigenlijk volgens de principes van B moet doen. En wij vonden dat als je het wil hebben over verandering en innoveren, je daar dus niet met een ouderwetse vorm aandacht aan moet geven. Je stelde je eigen programma samen. Je zwierf over een soort festivalterrein en op elk moment bepaalde je zelf wat je doet. Geen plenair programma, geen verplichte nummers. Je bepaalt op elk moment wat je zelf als deelnemer belangrijk vindt.’


Register AC Hartweg 2 3762 SE Soest Tel: 036-5330130 Email: secretariaat@srac.nl